La grande épicerie – Rive Droite

la grande epicerie rive droite

Kenellekään minut tuntevalle ei varmaankaan tule yllätyksenä että ra-kas-tan ruokakauppoja, erityisesti sellaisia missä voi hypistellä kaikkea kivaa. Mieheni tai äitini suusta voikin välillä kuulla lauseet “onko kaikkea pakko koskea”, “mennään jo meillä on kiire” tai “jos käydään vaan nopeasti tällä kertaa ei jäädä sitten hypistelemään”. Sanoisinkin että harrastukseni on esim ulkomailla aina käydä tutkimassa mitä kaikkea paikallisista kaupoista löytyykään ja on sitäkin sattunut että olen raahannut esim matkalaukullisen erilaisia pesuaineita ja saippuoita New Yorkista..

No voitte varmasti arvata innostukseni kun viime syksynä Pariisin suosikkiruokakauppani Le Bon Marché-tavaratalon ruokaosasto La Grande Épicerie avasi uuden nelikerroksisen kaupan myös meidän puolelle jokea! Alkuperäinen Épicerie on sekin ihan mieletön, mutta tämä uusi on kyllä mielestäni vielä parempi, ja isompi! Täältä löytyy kaikkea mitä samaan aikaan tarvitsee mutta toisaalta ei todellakaan tarvitse, täydellinen siis juuri hypistelyyn. Esimerkkeinä näistä esimerkiksi jäätävän kokoinen vesihylly (kyllä hylly tai oikeastaan seinä täynnä erilaisia vesipulloja kauniisti aseteltuna tietysti kuten viiniosastolla), hillo-osasto (huom osasto ei hylly) tai “tablettothèque” eli suklaalevy-osasto (why not?). Mainitsinko jo että pelkkä kauppa on kolmikerroksinen?

LVHM konserniin kuuluva La Grande Epicerie avattiin siis 16:sta kaupunginosaan Rue de Passyn päähän, entisen Franck & Fils-tavaratalon tiloihin. Kauppaa remontoitiin pitkään ja huolella yli vuosi ja täytyy sanoa että lopputulos on kyllä sen arvoinen. Pelkkä kauppa itsessään on jo niin mielettömän kaunis että se kannattaa vaan senkin takia katsastaa. Kaupan suunnittelussa on käytetty paljon mielikuvitusta ja yksityiskohdat on mietitty viimeisen päälle, ulkopuolella talon julkisivu on viherseinää ja sisäpuolella mm. kaikkia tuoretiskejä koristaa kauniit mosaiikkilaattaseinät sekä marmorit. Samaan aikaan vaikka kauppa on täynnä purkkia ja purnukkaa on esillepano hoidettu niin täydellisen tyylikkäästi ja avarasti ettei edes tunnu että olisi ostoksilla ja kaupassa tekisi mieli vaan hengailla koko päivä.

Uuden Épicerien on tarkoitus palvella vielä paremmin paikallisia herkuttelijoita ja foodieita eikä olla niin riippuvainen turisteista. Ruoka on iso osa ranskalaista kulttuuria ja ranskalaiset ottavat myös ruuanlaiton hyvin vakavasti, mikä tarkoittaa tuoreimpia laadukkaita raaka-aineita. Lihat ostetaan lihakaupasta, kalat kalakaupasta, vihannekset vihanneskaupasta, leivät leipomosta, juustot juustokaupasta etc. La Grande Epicerie on paikka josta nämä kaikki löytyvät saman katon alta. Hypistelyhyllyjen lisäksi Epiceriestä löytyykin kaikki mitä voi tarvita gourmet-kokkailuun kuten todella hyvät kala- ja lihatiskit, juusto/leikkele-kerros, vihannes-osasto (josta muuten löytyy mm tuoretta raparperia joulukuussa..), leivos- ja leipä-osastot sekä tietysti ranskassa kun ollaan myös viini-Cave. Kaupassa on lisäksi useampi ravintola jos nälkä yllättää kesken hypistelyn, neljäs kerros on pyhitetty omalle Le Rive Droite ravintolalle sekä itse kaupasta löytyy traiteur mukaan ostettaville valmisruuille, kahvila kahvi/tee osastolla sekä liha- ja kalatiskien yhteydessä pisteet joihin voi myös istahtaa syömään.

la grande epicerie rive droite

la grande epicerie rive droite

la grande epicerie rive droite

Epiceriessä on tullut siis vietettyä hypistelemässä nyt hetki jos toinenkin, mutta se ei kuitenkaan ole se paikka jossa kannattaa käydä tekemässä viikko-ostokset nimittäin ostoskorin hinta hyppää nopeasti aika korkealle (ostin kerran vahingossa 20 euron ananaksen ja kyllä harmitti kun sen huomasin). La Grande Epicerie on kuitenkin juuri täydellinen paikka jos etsii jotain erityistä tai erikoista vaikka ihan vaan keittiön koristeeksi, brunssipöytään, picnicille tai kynttiläillalliselle, sieltä nimittäin löytyy ihan kaikkea. Yläkerrassa on mm eksoottiset osastot eri maiden mukaan joten jos sattuu olemaan tarkka esimerkiksi kaviaarin merkin suhteen tai jos etsii vaikka juuri sitä tietyn merkkistä japanilaista riisiä niin jostain se löytyy niin varmasti täältä. Itse olemmekin iskostaneet Epicerien mieleemme sinä paikkana josta haetaan ne tuotteet joita ei löydy helposti muualta. Ihanien keittiötä koristavien purkkien ja purnukoiden lisäksi olen löytänyt täältä mm tanskalaista silliä joulupöytään, hattaraa pojan synttärikakun koristeeksi sekä erikoisempia öljyjä ja mausteita (öljyvalikoima on ihan mieletön täällä!). Kala- ja lihatiskillä olemme myös usein vierailleet ja haemme mm jo vakkereiksi muodostuneet tuoreet burgerisämpylät täältä.

Parasta Grande Epiceriessä on mielestäni upean kaupan lisäksi kuitenkin tuotteiden laatu, valikoimaa on paljon mutta ne on huolella valikoituja ja laatuun on panostettu. Kaupan huolellisella suunnittelulla on myös varmasti pyritty minimoimaan hävikkiä, enkä ole täällä huomannut samaa ongelmaa mitä Bon Marchén Epiceriessä jossa etenkin vihanneshyllyt notkuvat valitettavan usein jo pilaantuvia tuotteita. Pidän myös siitä että Epicerie suosii lähiruokaa ainakin vihannesten osalta aina kun se suinkin on mahdollista ja vihannesosastolla on myös kestopusseja tarjolla. Joten jos La Grande Epicerie ei vielä ole tuttu ja mikäli siis suuntaatte tänne hypistelykierrokselle, suosittelenkin katsastamaan ainakin yläkerran kahvi/tee-osaston, mielettömän öljy-hyllyn sekä sen kuuluisan hillo-osaston suklaalevykirjastoa unohtamatta ja ostamaan lopuksi leivokset Patisserie tiskiltä mukaan, ette tule pettymään!

la grande épicerie rive droite

la grande epicerie rive droite

la grande epicerie rive droite

I just love grocery stores, especially the fancy ones where you can stroll for hours and just admire things. Whenever I’m traveling, I always find time check out local stores and usually end up buying cute stuff as souvenirs. So I could not have been more thrilled when last fall my ultimate favourite Parisian store La Grande Epicerie opened their second location on my side of the Seine in the 16th arrondissement. LVMH’s high end grocery brand, La Grande Epicerie is the ultimate Parisian gourmet food store, everything about it is just a paradise for foodies. The French take their cooking very seriously and it starts with the very best ingredients. La Grande Epicerie is everything (and more) a foodie might dream up under one roof. On four levels La Grande Epicerie offers everything you might possibly need for cooking: on the ground floor you find market fresh foods and vegetables, on the first floor gourmet foods, the impressive world foods section as well as everything from artisanal teas to luxury chocolates. The lower level offers wines, cheeses and hams and in case you get hungry while shopping, the second floor is reserved for the restaurant Le Rive Droite.

In addition to the amazing product selection, the store is so beautifully designed and visually very appealing, making it a sight itself. It begins outside with the building’s green facade, inside marble and ceramic mosaics mark and decorate the different culinary métiers. Everything is displayed beautifully, using lighting and impressive shelving to display items. It’s so amazing it doesn’t  even feel like a grocery store. My favourites are the bottled water section (over 100 different types of still and sparkling waters displayed like wine), the jam section (I didn’t know it was possible to make so many different types of jams), the tea/coffee section (well you had me at coffee but pretty sure even people who hate coffee want to have coffee here) and the “tablettothèque” meaning the chocolate bar library (seriously.. ). If you haven’t checked out La Grande Epicerie yet, I suggest you do whenever you’re in Paris. The store is just amazing, it’s definitely the place to go for special occasions, gifts, the ultimate picnic preparations or just to hang out.

 

La Grande Epicerie de Paris – Rive Droite
80 Rue de Passy, 16e arr

Comments

  1. I every time spent my half an hour to read this web site’s
    articles or reviews every day along with a cup of coffee.

  2. I think that is one of the such a lot important info for me.

    And i’m satisfied reading your article. But should commentary on few general things,
    The website taste is wonderful, the articles is really excellent :
    D. Good activity, cheers

    My website … nesscloud.com

  3. Your way of explaining everything in this post is
    genuinely fastidious, every one be capable of easily understand it, Thanks a lot.

    Visit my blog post :: Kattie

  4. What’s up, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing facts, that’s truly excellent, keep
    up writing.

    Also visit my web page kebe.top

Latest from Instagram

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in