Le Grand Palais des Glaces

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, on tavoitteena tänä vuonna kokeilla uusia juttuja jotka ovat roikkuneet pidempään Pariisi to do-listalla. Tammikuussa saimme vihdoin ruksattua rastin yhteen pisimpään listalla vuoroaan odottaneen asiaan eli luisteluun Grand Palaissa. Tämä sai odottaa vuoroaan hyvin pitkään osittain saamattomuutemme vuoksi mutta myös siitä syystä että luistelu täällä on mahdollista vain muutaman viikon ajan vuodessa, eikä suinkaan joka vuosi. Mikäli Grand Palais ei vielä ole tuttu, on kyseessä siis valtava lasikattoinen näyttelyhalli joka rakennettiin vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyyn. Täällä järjestetään mm Chanelin muotinäytökset ja Saut Hermès, mikä myöskin löytyy edelleen Pariisi to do-listaltani. Joulun ajaksi Grand Palais kokee vuosittain make overin, ja tänä vuonna vuorossa oli jälleen luistinrata.

Luistelemaan pääsee sekä päivällä että illalla, päivisin lippuja voi ostaa kahteen eri vuoroon ja iltaisin luistinrata muuttaa vähän muotoaan kun ääneen pääsee Dj ja valoshow. Me olimme koko joulukuun katselleet iltaisin Grand Palais:in ohi kulkiessa sen lasikatosta ulospäin kimaltelevaa valoshowta, joten kun mahdollisuus sattui sopivasti eteen ihanien ystäviemme tarjoutuessa hoitamaan poikaamme, päätimme lähteä miehen kanssa luistelemaan tällä kertaa kahdestaan date nightin kunniaksi.

Luistellessa vierähtikin nopeasti useampi tunti, ja täytyy sanoa että olisin halunnut mennä uudestaankin, niin hauskaa se oli. Olimme hankkineet liput etukäteen joka osoittautui hyväksi päätökseksi sillä ilman lippua ei lauantai iltana olisi päässyt sisään. Lippuja pystyi kuitenkin ranskalaisittain ostamaan vielä jonosta puhelimella ja ennakkolipujen jono olikin tästä syystä erittäin pitkä. Lipun hinta (29e/ilta) sisälti luistimet jotka sai lainaan sisäpuolelta jättämällä omat kengät pantiksi. Luistelemaan saisi tulla omillakin luistimilla mikäli sellaiset löytyy ja aloinkin jo suunnittelemaan tuovani ensi kerraksi Suomesta omat luistimet tänne säilöön, sen verran kipeäksi jalat nimittäin tulivat oransseilla muoviluistimilla muutaman tunnin luistelun jälkeen. Suosittelenkin ehdottomasti ottamaan ainakin muutamat paksummat sukat mukaan jos päädyt tänne luistelemaan sekä hanskat jotka olivat jäällä pakolliset vaikka sisätiloissa oltiinkin.

Ensi kerralla testaamme varmasti myös luistelua päiväsaikaan, valo lasikaton läpi on päivällä ihan mieletön ja otamme varmasti myös pojan mukaan. Lapsille olikin rajattu ihan oma alueensa ja luistimia oli ihan pienimmillekin kypärät mukaan lukien. Tarjolla oli myös kelkkoja joilla pienimpiä pystyi työntämään mikäli luistelu ei vielä sujunut. Vaikka olimmekin suhteellisen myöhään liikenteessä oli paikalla silti aika paljon myös lapsia, iltaluistelu ei siis suinkaan ollut mikään adults only vaan etenkin aluksi porukkaa oli ihan laidasta laitaan.

As I mentioned in the previous post, this year I plan to do try new things monthly, especially those things that have been on my bucket list for a while. In January we got a great start on this as we went ice skating in Grand Palais. I’ve been wanting to try this for so many years and was so happy we finally got to do it! The ice skating rink at Grand Palais is open just for a few weeks during Christmas and only every other year. You can go ice skating during the daytime or at night, when it is transformed into a giant dance floor with a Dj, discoball and lighting. We went there during our date night and since we had been watching the Grand Palais glass rooftop sparkling outside from the lights all December, we definitely wanted to go see it at night. And it was so much fun! Can’t wait for the next time, we will definitely try daytime skating too and we will bring Bébé, the kids area looked so much fun too.

Le Grand Palais des Glaces

Avenue Winston Churchill
Paris 8e
16thDecember- 9thJanuary

Comments

  1. Hi there to every , for the reason that I am really eager of reading this website’s post to be updated on a
    regular basis. It includes good material.

  2. Hmm it looks like your website ate my first comment (it
    was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
    Do you have any suggestions for newbie blog writers?
    I’d genuinely appreciate it.

    Take a look at my web site logobran.com

Latest from Instagram

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in