Our holiday in South of France

Heinäkuun lopulla vietimme viikon Etelä-Ranskassa Languedoc-Roussillon seudulla Montpellierin lähistöllä, josta olimme vuokranneet talon mieheni perheen kanssa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun lomailin täälläpäin Ranskaa, mutta ei varmasti viimeinen. Emme olleet kummemmin ehtineet suunnitella tekemistä viikolle, tarkoitus oli vaan nauttia auringosta, altaasta ja käydä rannalla, ehkä poiketa muutamalle viinitilalle. Viikko meni kuitenkin todella nopeasti ja talo altaineen osoittautuivat niin kivaksi että aika kului suurimmaksi osaksi siellä auringosta nauttien ja illallisia grillaillen.

Meitä oli matkalla kuusi aikuista ja kaksi pientä lasta, ja vuokraamamme talo toimi meille todella hyvin. Se sijaitsi keskellä pientä kylää, mitä ehkä vähän ihmettelimme kun saavuimme paikalle sillä odotimme kuvien perusteella rauhallista maalaistaloa. Ja sellaiseksi se kyllä osoittautuikin, keskellä kylää vaan! Kolmikerroksinen talo oli rakennettu mäen huipulle ja terassilta aukeni näkymät viinipeltojen yli, alhaalla oli suuri piha palmuineen. Naapurit olivat myös alempana, joten talo oli todella rauhallinen. Sijainti kylän keskellä oli loppuen lopuksi tosi kiva lasten kanssa matkalla ollessa, kauppa ja leipomo olivat lähellä ja kaikki pääsivät kulkemaan omien aikataulujensa mukaisesti. Ei myöskään joka kerta tarvinnut pakata bébéä tavaroineen autoon ja turvaistuimeen jos halusi lähteä jonnekin.

Viikollemme osui todella helteiset ilmat, lämpömittari huiteli yli 35 asteen tienoilla joka päivä ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Altaan vieressä oli kuitenkin onneksemme ihan täydellinen kesäkeittiö, jonka inspiroimana päätinkin perustaa oman smoothie baarini. Smoothie & Co tarjoili janoisille virvokkeita menestyksekkäästi lomamme ajan. Päivän tarjonta vaihteli fiiliksen mukaan, mutta tarjolla oli niin erilaisia smoothieita, matcha lattea, vesimelonimehua, jäätelöitä kuin itsetehtyjä mehujäitäkin. Ulkokeittiö oli itseasiassa niin kiva että se voi koitua ongelmaksi tulevaisuudessa jos yritämme löytää toista taloa vuokrattavaksi josta ei toimipaikkaa Smoothie & Co:lle löydy!

Poikamme on aika kova menemään ja testailemaan kaikkea, kiipeilystä puhumattakaan. Piha useammassa kerroksessa ja allas siinä keskellä mietitytti siis aika paljon ennen lomalle lähtöä. Tästä syystä päätinkin hommata lapsille oman altaan mukaan varmuuden vuoksi, ajattelin että jos on mitään millä kiinnostuksen saisi kohdistettua edes hetkeksi pois isommasta altaasta olisi se plussaa. Aluksi suunnitelmissa oli vähän yksinkertaisempi ja pienempi allas, mutta nälkä kasvaa syödessä vai miten se menikään.

Kun ystäväni sitten bongasi tämän akvaarion ja vinkattuaan siitä, en yksinkertaisesti voinut olla hankkimatta sitä. Pienestä paketista paljastui aika suuri allas ja altaan lisäksi akvaarioon kuului tietysti norsu-liukumäki, palmu-suihkulähde sekä irralliset nemokalat, meritähdet, delfiini ja mustekala. Kalat pääsivät välillä uimaan myös isoon altaaseen ja seikkailivat ne kuivallakin maalla jonkun verran. Akvaario osoittautui siis varsinaiseksi hitiksi, laitoimme sen varjoiseen paikkaan ja molemmat bébét viihtyivät siinä todella hyvin ämpäriensä ja kastelukannujensa kanssa. Helteisten kelien vuoksi se toimi myös aika hyvin serkusten viilentämiseen ja varjossa pitämiseen.

Jännitin uima-allasta kuitenkin ihan turhaan, yleensä niin uhkarohkea poikamme ei nimittäin edes halunnut mennä sinne ensimmäiseen 4 päivään! Ensimmäiset päivät hän mielellään vain istui altaan reunalla jalkoja vedessä heilutellen. Viimeisinä päivinä hän kuitenkin rohkaistui ja sen jälkeen häntä ei sitten enää meinannutkaan saada sieltä pois. Lasten altaan ja lelujen lisäksi olin varustautunut tietysti myös aikuisten kellukkeiden kanssa ja matkalle pääsi mukaan myös häämatkaltamme tuttu Fabricio Flamingo joka osoittautui myös varsin suosituksi kaikkien keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan loma oli erittäin onnistunut ja mielelläni lähtisin takaisin vaikka heti! Talo oli ihana ja seutu vaikutti myös tosi kivalta sen perusteella mitä sieltä kerkesimme viikossa nähdä. Päivät kuluivat nopeasti vesileikkien parissa ja kävelyt pienessä kylässämme toivat sopivasti vastapainoa Pariisin hälinälle. Vietimme yhden päivän myös rannalla ja olin positiivisesti yllättynyt miten kivoja paikkoja sieltäkin löytyi. Ranska on siinä mielessä hauska maa että täältä löytyy kyllä niin erilaisia paikkoja eri puolilta maata ja rannatkin voivat olla tosi erilaisia jo Välimeren puolellakin, Atlantin rannikkoa lukuunottamatta. Viikko meni silti kyllä todella nopeasti ja nähtävää jäi siis paljon myös seuraavillekin kerroille!

In July, we spent a wonderful week in the south of France. We rented a villa with my husbands family from Languedoc-Roussillon near Montpellier. Since we were travelling with 2 babies, we didn’t make any real plans for the week, we were just hoping to enjoy the sun, pool, beach, eat good food, spend time with the family and maybe go visit a few vineyards. And we got to do pretty much all that, except for the vineyards but we’ll leave that for next time!  The villa turned out to be amazing, located up a hill in the middle of a quiet village with a tropical garden and the perfect pool. There were great views from the terrace over the vineyards and bébé really liked watching sunsets from there. We actually liked the villa so much, we ended up spending most of our time there. 

The week went by really fast, the weather was so hot and sunny, pretty much around 35c everyday. Luckily there was also an outdoor kitchen right next to the pool and I just couldn’t help myself, it was perfect for my very own smoothie bar! When I was not floating in the pool with Fabricio the inflatable flamingo, I kept myself busy at Smoothie & Co juicing watermelon juice, making smoothies and popcicles. Smoothie & co. was quite a success and I think we might need an outdoor kitchen in every villa we will be renting in the future.. Overall the vacation was great, I would love to go back right away if possible! Watching the little cousins playing together in their aquarium kiddy pool and seeing how happy a kid can become with a bucket and water are memories we will be thinking over during the winter I’m sure! 

Latest from Instagram

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in